Συνέντευξη Γιώργου Τούρτα | Επίπεδο 84

Παρακάτω θα βρείτε μία συνέντευξη που ετοίμασε το Ελληνικό ΟΜΑ:  Facebook Group Greek

Παίρνουμε συνέντευξη σε έναν από τους παλιότερους και πιο έμπειρους Έλληνες μάνατζερ του παιχνιδιού, τον Γιώργο Τούρτα
Ελπίζουμε να την βρείτε ευχάριστη αλλά και βοηθητική.

Μην ξεχάσετε να ρίξετε και μια ματιά στους οδηγούς που υπάρχουν στο ελληνικό φόρουμ εδώ

————————————-

-Σε ευχαριστούμε Γιώργο που αποδέχτηκες την πρόσκλησή μας και είσαι τώρα εδώ. Ελπίζω αυτή η συνέντευξη να βοηθήσει πολλά άτομα.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση, είναι χαρά μου και τιμή μου που είμαι η πρώτη σας συνέντευξη στο καινούργιο σας επιχείρημα. Από την πρώτη μέρα της ΟΜΑ φάνηκε ότι θα γίνει κάτι σπουδαίο. Και αυτό οφείλεται σε εσάς Μιλτιάδη και Γιάννη και φυσικά στα παιδιά που σας πλαισιώνουν.

-Ασχολείσαι με το παιχνίδι για αρκετά χρόνια, τι ήταν όμως αυτό που σε έκανε να ξεκινήσεις; Πώς έμαθες για το Top Eleven; Γιατί άρχισες να παίζεις;

Ξεκίνησα το 2014, ήμουν άνεργος για ένα δίμηνο. Δεν είμαι τύπος παιχνιδιού. Σίγουρα όχι δράσης, αλλά αναζητούσα κυρίως κάτι σχετικό με στρατηγική και σκέψη. Όπως έψαχνα τι θα μου ταίριαζε, αναρωτήθηκα: «Λες να έχει τίποτα σε μάνατζερ ποδοσφαίρου;» Έτσι το αναζήτησα και το μάτι μου έπεσε πάνω στον Μουρίνιο. Η αλήθεια είναι πως αυτός ήταν η αιτία που το κατέβασα. Και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον ενθουσιασμό μου που υπήρχε ένα τέτοιο παιχνίδι.

-Πες μας με λίγα λόγια για σένα, για την ομάδα σου και για την φιλοσοφία σου. Από πού είσαι; Τί επίπεδο είσαι; Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη τακτική;

Είμαι 47 χρονών, από την Κατερίνη, κούκλος σκέτος. Η ομάδα μου ‘Giorgaris’ 82 level. Από τις πρώτες μου μέρες στο παιχνίδι, είδα ότι, για τότε τουλάχιστον, το μανατζάρισμα είχε μικρή επίδραση σε σχέση με την δυναμικότητα ομάδας. Αυτό δεν με πτόησε όμως ούτε στιγμή. Θυμάμαι πως το άρχισα όχι για τους τίτλους αλλά για την επίδρασή μου πάνω στο παιχνίδι. Από την αρχή ψαχνόμουν για τα συστήματα, τις εντολές και το animation. Συνήθως ήμουν στις τελευταίες θέσεις δυναμικότητας αλλά παρόλα αυτά έβγαινα στην πρώτη τριάδα στο τέλος. Πάντα σκεφτόμουν να μπορούσα στην προπόνηση να διορθώνω τις ικανότητες των παικτών, όμως τότε υπήρχε μόνο μια προπόνηση που ανέβαζε τις λευκές ικανότητες, τυχαία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την χαρά μου όταν βγήκε το νέο Top Eleven 9(σ.σ. για τότε, νέα έκδοση). Αμέσως μετά την αναβάθμιση μπήκα στο παιχνίδι και πραγματικά τρελάθηκα. Πήρα έναν st 20 χρονών και ξόδεψα 300 πράσινα πακέτα σε συγκεκριμένες προπονήσεις. Σε μια ώρα είχα έτοιμο τον πρώτο μου ημι-mutant. Τότε φυσικά δεν υπήρχε ακόμα η ορολογία χαχα, αλλά τον είχα στα χέρια μου, αυτό με ενδιέφερε και για αυτό χαιρόμουν… Και ήρθε η ώρα του πρώτου αγώνα του. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε η διαφορά στον παίκτη και στο παιχνίδι. 4 γκολ και 5-0 νίκη απέναντι σε 15% πιο δυνατό. Ήταν φανερή και η διαφορά στο μανατζάρισμα. Ήταν το τέλος της δυναμικότητας και η αρχή του μανατζαρισματος. Η φιλοσοφία μου είχε ξεκινήσει. Δεν είναι τίποτα σίγουρο, και κάθε ματς είναι μοναδικό. Δεν άφησα ποτέ τίποτα στην τύχη και δεν κατηγόρησα ποτέ την εταιρεία. Ήμουν ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου και συνεχίζω να είμαι.

-Μια ερώτηση που είμαι σίγουρος πως πολλοί θα ήθελα να την ρωτήσουν.
Έχεις ένα σταθερό σύστημα; Γιατί το επέλεξες; Ποια είναι τα δυνατά του σημεία; Θα το συνιστούσες σε κάποιον άλλο;

Καθώς βελτίωναν και άλλαζαν το παιχνίδι, άλλαζα και το βασικό μου σύστημα. Πάντα είχα 3 συστήματα έτοιμα, με βάση τους παίκτες μου, και άλλαζα σύμφωνα με τις αναβαθμίσεις της εταιρείας. Αυτήν την στιγμή χρησιμοποιώ το 2-1-4-3, το οποίο βρίσκω πολύ δυνατό-όπως επιβεβαιώνουν και πολλοί φίλοι που το δοκίμασαν. Βέβαια είναι φτιαγμένο έτσι ώστε η κάθε θέση να είναι στο κουτάκι δράσης της, δηλαδή δεν έχω τον dc όπου να ναι, αλλά τέρμα πίσω στο κουτάκι του. Παίζοντας κυρίως πολύ αμυντικά, οι παίκτες ξεκινάνε την ανάπτυξη από πίσω. θα μπορούσα να πω πως το σύστημα αυτό είναι μια παραλλαγή του σχήματος 451V (4-1-2MC-2w-1) αλλά με ανεβασμένους τους dl,dr στην θέση ml,mr. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως είναι σαν το 3-4-3, με μόνη διαφορά πως ο τρίτος dc παίζει πλέον ως dmc.
Πιστεύω πως το σύστημα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, αρκεί να υποστηρίζει την σκέψη μας και ότι έχουμε στο μυαλό μας. Οι ml,mr μου δίνουν μαρκάρισμα από ψηλά στους επιθετικούς του αντιπάλου, ώστε να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη του αντιπάλου πριν καν φτάσει στην περιοχή μου. Στόχος μου είναι να λιγοστέψουν οι προσπάθειες της αντίπαλης ομάδας. Δεν κρύβω ότι επιλέγοντας στο συγκεκριμένο σύστημα ήπιο μαρκάρισμα και χαλαρό τάκλιν πετυχαίνω να μαρκάρω δυνατά χωρίς να δίνω πολλά φάουλ άρα και στημένα. Πολλοί νομίζουν πως το χαλαρό τάκλιν σημαίνει χαλαρή άμυνα. Όχι, όπως το λέει, χαλαρό τάκλιν, δεν έχει να κάνει με την άμυνα. Φυσικά δεν βοηθάει η επιθετική νοοτροπία αφού οι παίκτες ανεβάζουν τις γραμμές και εκεί θέλουμε πιο σκληρό τάκλιν, ώστε να σταματάμε την αντεπίθεση. Τι συνιστώ; Ότι σύστημα και να χρησιμοποιείτε, ότι νοοτροπία βάζετε, απλά ανοίξτε τους ορίζοντες σας και δοκιμάστε όλες τις εντολές. Γνωρίζω πολλούς μάνατζερ που δεν έχουν αγγίξει κάποιες ποτέ. Μπορεί να φαίνονται λίγες, αλλά αν προσέξετε οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί. Αν προσθέσουμε την διαφορετική προσέγγιση στα συστήματα, την μοναδικότητα των παικτών, όπως και του κάθε αγώνα, τότε θα συναντήσουμε αμέτρητες- και διαφορετικές- καταστάσεις. Πειραματιστείτε και βρείτε τι ταιριάζει σε εσάς και την φιλοσοφία σας.

-Τι θα συμβούλευες σε κάποιον που ξεκινάει το παιχνίδι σήμερα?

Θα του συμβούλευα να μην ξεχάσει ποτέ για ποιον λόγο το ξεκίνησε. Να έχει υπομονή και επιμονή. Πρέπει να προσέχει τα πάντα να μην θεωρήσει ότι κάτι δεν χρειάζεται η δεν είναι σημαντικό κλπ. Να ακούει πρώτα και μετά να λέει. Να ρωτάει άλλους μάνατζερ για απορίες. Και το πιο σημαντικό να το απολαμβάνει. Μαζί με το παιχνίδι θα γνωρίσει άτομα και θα κάνει φίλους για μια ζωή.

-Είσαι από την αρχή στην Ελληνική κοινότητα του παιχνιδιού. Πώς εξελίχθηκε; Πώς θα την χαρακτήριζες; Ποιοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο;

Από την αρχή γνωριζόμαστε με τους περισσότερους μάνατζερ και υπάρχουν άλλοι τόσοι που μπορεί να μην γνωριζόμαστε, αλλά γνωρίζονται με φίλους τους. Πάντα κάποιος ξέρει κάποιον που δεν γνωρίζεις ή μπορεί να ξέρεις κάποιον που δεν γνωρίζει φίλος σου. Και είναι πολλοί που σταμάτησαν και άλλοι τόσοι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Όλοι μεγάλες προσωπικότητες . Είχαμε όμως ένα κοινό στοιχείο. Η μεγαλύτερη επιτυχία του παιχνιδιού ήταν η κοινότητα που δημιουργήθηκε. Φιλίες που κρατάνε χρόνια ολόκληρα. Η κοινότητα αναπτύχθηκε ραγδαία και δημιούργησε σχέσεις παντοτινές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ κανέναν. Επίσης θέλω να επισημάνω το μεγάλο έργο και την προσπάθεια του αγαπητού και γνωστό με το όνομα Νικολογιωργος ο οποίος έπαιξε σημαντικότατο ρόλο και δεν πήρε ποτέ τα πραγματικά εύσημα που του αξίζουν. Πήρε τότε την κοινότητα, όταν δεν υπήρχε τίποτα και, πραγματικά, μεταμόρφωσε την πέτρα σε διαμάντι. Έδωσε ανεκτίμητες βοήθειες σε όλους τους μάνατζερ. Ήταν τότε η μοναδική πηγή ενημέρωσης για το πώς δουλεύει η μηχανή του παιχνιδιού, για τις αναβαθμίσεις κτλ. Προσωπικά τον ευχαριστώ για αυτό όπως και για την επιλογή μου σαν beta tester την εποχή που βγήκε το Μουντιάλ και πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι εκδηλώσεις που παίζουμε τώρα. Ένα πραγματικά δύσκολο έργο από την εταιρεία και περίπου ένας μήνας δοκιμών από την μεριά μας και διόρθωση από την μεριά της εταιρείας.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν δύσκολη. πολλοί δεν ξέρουν ότι προσπαθώντας να κρατήσει η εταιρεία χαμηλά την χωρητικότητα που χρειάζεται για να λειτουργήσει το παιχνίδι, δεν υπάρχει η ευχέρεια να προσθέσεις παρά πολλά. Και όμως κατάφερε να πετύχει το μέγιστο και αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζουν οι μάνατζερ. Το θέμα των bugs είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα παιχνίδια και κάποια μάλιστα σε χειρότερη μορφή από το Top Eleven. Υπάρχουν όμως και τα μελανά σημεία της κοινότητας. Το ταμπεραμέντο και η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων έφεραν χρονικά μεγάλες αντιπαλότητες στην κοινότητα. Χωρίστηκαν σε παρέες και κλειστά γκρουπ. Οι βοήθειες υπήρχαν μόνο για τους λίγους. Ένοχοι όλοι. Απαγόρευαν να βρίσκεσαι σε άλλο γκρουπ η να έχεις κάποιους φίλους. Η ιστορία όμως έδειξε ότι στην πραγματικότητα έκλεισαν τον εαυτό τους από την κοινότητα και από την εξέλιξη. Πάντα υπήρχαν μάνατζερ που εξέλιξαν την κοινότητα και βοήθησαν άλλους. Και ήρθε τώρα η ΟΜΑ να ενώσει τα πάντα και τους πάντες. Προφανώς κανείς δεν αντιλήφθηκε ακόμα τι σημαντικό ρόλο θα παίξει στην πορεία. Διαμάχες θα ξανά-δημιουργηθούν αλλά η δύναμη της κοινότητας θα είναι πολύ μεγάλη, μάλλον ήδη είναι χαχα μετράμε 1200 μέλη και άλλα 200 στην νεοσύστατη ΟΜΑ Κύπρου μιας και όλα τα χρόνια ήμασταν μία Ελληνική κοινότητα. Έχει πάντως πολλούς μάνατζερ, σημαντικούς στην εξέλιξη, που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες άλλους. Άλλοι είναι γνωστοί, άλλοι πάλι αφανείς ήρωες. Τώρα που θυμήθηκα από τους πιο αφανείς αλλά και γνωστός, όπως επίσης και πάρα πολύ αγαπητός λόγω χαρακτήρα που έπαιξε και σημαντικό ρόλο είναι ο…..Cris Giannoulis. Ίσως να μην το ξέρει και ο ίδιος πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στην ελληνική κοινότητα. Είμαστε σε καλό δρόμο όμως. Πλέον όλα πήραν μια μορφή, μια σειρά και με συνεχή προσπάθεια, βελτίωση και όρεξη, το μέλλον μόνο λαμπρό μπορεί να είναι.

-Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες στο παιχνίδι; Αν ναι, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Ναι, θα άλλαζα τον τρόπο που βλέπουμε τις βαθμολογίες παικτών γιατί συνήθως δεν προλαβαίνουμε και είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Προπάντων στα εβεντ (εκδηλώσεις) που είναι πιο μικρός ο χρόνος τις δείχνει για μισό δευτερόλεπτο. Θα μπορούσαν να επαναφέρουν τον βοηθό μιας και υπάρχει στην μηχανή και να έχουν εκεί βαθμολογίες, όπως και τι βγάζει ο τροχός, μιας και στο πραγματικό ποδόσφαιρο βλέπουν τα προβλήματα οι μάνατζερ, ενώ εμάς μας το κρατάνε κρυφό. Για να καταλάβουμε τι παίζει έχει περάσει το ένα ημίχρονο. Επίσης θα άλλαζα την εκδήλωση του βασιλιά γιατί κάθε δύο ώρες ευνοούνται….όσοι ευνοούνται. Θα προτιμούσα αριθμό διαθεσιμότητας αγώνων όσο ακριβώς είναι οι ομάδες και συν ένα για κάθε εκδίκηση. Έτσι θα ζωήρευε και θα παίζανε πιο πολλοί μάνατζερ.

-Ξεκινάει το παιχνίδι, πρώτη φάση και τρως κόκκινη. Πώς αντιδράς?

Συνήθως όταν τρώει κόκκινη η ομάδα χαίρομαι γιατί κερδίζω πιο εύκολα χαχαχα. Η αλήθεια είναι ότι και στο πραγματικό ποδόσφαιρο μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ διότι πιέζει η αντίπαλη ομάδα και υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες αντεπίθεσης. Ξέρω ότι η εταιρεία το έχει επινοήσει και αυτό.

-Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου μέχρι στιγμής;

Η καλύτερη στιγμή ε; Πια να πρώτο διαλέξω, σε όλα αυτά τα χρόνια έχω να θυμάμαι πολλές. Νομίζω όμως ότι θα ξεχωρίσω την πιο πρόσφατη. Που με ενεργοποίησαν οι φίλοι και ξανάρχισα να παίζω με έναν σκοπό:Να διαδώσουμε το παιχνίδι παντού σε όλους. Η δημιουργία των Greek Wolves σε συνδυασμό με την Ελληνική ΟΜΑ – ένα όραμα που το είχαμε χρόνια και το δώσανε σάρκα και οστά ο Μιλτιάδης με τον Ichigos, δύο παιδιά που τα έχω μέσα στην καρδιά μου πραγματικά. Η ένωση όλων των Ελλήνων μάνατζερ ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες και σε πολύ σύντομο διάστημα. Το επίσημο Ελληνικό γκρουπ του top eleven.

-Τι έχεις μάθει από το παιχνίδι;

Εχω μάθει δύο κυρίως πράγματα.
Πρώτον ότι μέσα από το παιχνίδι μαθαίνεις να δημιουργείς και να εξελίσσεται και η σκέψη σου. Ίσως να φαίνεται κάπως αλλά είναι αλήθεια ότι όσοι ασχολούνται χρόνια τους έχει επηρεάσει το παιχνίδι.
Δεύτερον και πιο σημαντικό, οι φιλίες και οι γνωριμίες, ακόμα και με παιδιά που έχουν σταματήσει, δεν θα μπορούσαμε να τις φανταστούμε όταν ξεκινήσαμε. Υπάρχει ένα δέσιμο εμπιστοσύνης και αφοσίωσης που θα μείνει για πάντα.

– Πόσες ομάδες έχεις και ποιες από αυτές είναι ενεργές;

Έχω δύο ομάδες τον Giorgaris fc level 84 και τον Gangster fc level 82. Αυτήν την στιγμή λόγω αλλαγής επαγγέλματος τις έχω κατά κάποιο τρόπο παρκαρισμένες και από τον επόμενο μήνα θα συνεχίσουν πάλι την πορεία τους. Δεν κατεβάζω πράσινα βαλιτσάκια ούτε φτιάχνω παίκτες. Έχω προτείνει άλλωστε να υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν όλοι οι μάνατζερ να παρκάρουν κατά κάποιο τρόπο τις ομάδες όταν θα υπάρξει ανάγκη για να μην χάνουν το 20% κάθε σεζόν. Σε όλους θα τύχουν περιπτώσεις τέτοιες. Μακάρι να γίνει.

-Κλείνοντας, τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους αναγνώστες;

Μόνο να το απολαύσουν. Θα έρθει η στιγμή που θα κοιτάνε πίσω και θα βλέπουν απίστευτες εμπειρίες και γνωριμίες. Δεν είναι οι τίτλοι αλλά οι επιτυχίες της μιας νίκης, της λεπτομέρειας που έκανε την διαφορά. Δεν θεωρώ επιτυχημένο κάποιον επειδή έχει τίτλους αλλά κάποιον που δεν τα παράτησε ποτέ, που έπεσε και σηκώθηκε πιο δυνατός, που και χάνοντας κέρδισε τον σεβασμό του αντιπάλου, αλλά και κερδίζοντας σεβάστηκε τον ηττημένο. Αυτές είναι οι δικές μου λεπτομέρειες…

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

Giannis Bergidis: Ποια είναι η αγαπημένη σου εκδήλωση από όσες θυμάσαι;

Η αγαπημένη μου εκδήλωση είναι το Μουντιάλ του 2016. Ήταν η πρώτη μεγάλη εκδήλωση και πάνω σε αυτή βασίστηκαν οι επόμενες. Συν ότι ήμουν beta tester και είχα την ευκαιρία να παίξω ένα μήνα πριν χαχα

Giannis Bergidis: Ποια θέση στην 11αδα προσπαθείς να ενισχύσεις περισσότερο;

Η αλήθεια είναι ότι ενισχύω περισσότερο τον ST ενώ οι περισσότεροι τους εξτρέμ τους.

Theodoros Kougioumtsidis: Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το τοπ10 Ελλήνων μάνατζερ;

Τοπ10 Ελλήνων μάνατζερ ε; Είναι πολλοί που δεν παίζουν πλέον. Είναι και πολλοί που δεν τους ήξερα, δεν γνωριζόμασταν. Αλλά βασικά έχω μία συμπάθεια σε παιδιά που παλεύουν και ας μην έχουνε τίτλους. Είμαι σε μια γενιά μάνατζερ που ήμασταν όλοι στο ίδιο επίπεδο, ίδιο πρωτάθλημα, και γινόταν χαμός χαχα. Εκτιμώ όμως και πολλούς νέους/ανερχόμενους μάνατζερ που έχουν πολύ ταλέντο.

—–

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Αν σας άρεσε και θέλετε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, μπορείτε να κάνετε donate εδώ:

One comment

  1. Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία συνέντευξη Γιώργο , για μένα είσαι παράδειγμα ωριμότητας και προστατευτικότητας .Δεν φοβάσαι να λερωθείς να αντιμιλήσεις ακόμα και να δυσσαρεστήσεις .
    Επίσης πλέον δεν με εκπλήσσει όταν ένας νέος πάιχτης που πάω να βοηθήσω μου λέει “έχω μιλήσει με τον Τούρτα” χεχε. Εύχομαι να είσαι έτσι αληθινός και πηγή σταθερότητας στην ελληνική κοινότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.